‘Jezelf uit de crisis investeren,’ een mantra of een tastbare realiteit?

Waaraan zou u dat geld willen uitgeven, waarom en hoe doet u dat?

Waaraan zou u geld willen uitgeven, waarom en hoe doet u dat?
Dat zijn 3 belangrijke vragen die u uzelf kunt stellen wanneer de overheid het heeft over ‘jezelf uit de crisis investeren; door te investeren in het volgen van een cursus. Hiermee geeft u geld uit om kennis en vaardigheden te vermeerderen die later een hoger inkomen kunnen inleveren.’

Is dat wel zo? Natuurlijk hebben we het hier over investeren in omscholing wanneer u werkeloos bent, in een bedreigde baan zit of uw kansen wilt vergroot om passend werk te vinden. Afgezien van het feit dat investeren geld kost, moet het ook rendement opleveren.

3 redenen om te investeren in talentontwikkeling, die u rendement oplevert:

1.  Investeer in uw persoonlijke ontwikkeling en krijg inzicht in talenten waarvan u zich niet bewust was. Wat zijn uw kerncompetenties? Die zijn vaak uniek en onderscheidend. Ze voegen aantoonbare waarde toe aan uw persoonlijke doelen. Het gaat niet alleen om ‘wat’ u kunt maar ‘hoe’ u het doet, daarmee kunt u zich profileren.

2.  Benut uw talent: organisaties worden gedwongen om meer werk met minder mensen te doen en de markt waarop organisaties tegenwoordig opereren, wordt steeds complexer. Dat vraagt om veel meer aandacht voor het juiste talent en het vermogen om talent te ‘leren’ ontwikkelen. Ontdek welke talenten u mogelijk verder kunt ontwikkelen in functies en werkgebieden die zich daar goed voor lenen.

3.  Wanneer u uw talenten kent, kunt u zich oriënteren in nieuwe sectoren en banen die daarbij passen en vervult u de nieuwe functie van uit uw kracht in een rol die bij u past. Zo realiseert u succesvol de verandering van sector.

U kunt er zelf voor zorgen dat u de overstap van baan naar baan succesvol maakt. Onderzoek eerst wat uw talenten zijn en ga dan op zoek naar de baan die daarbij past.

Zoekt u naar een baan zonder eerst te hebben onderzocht wat uw talenten zijn, dan is de kans groot dat u in een baan terecht komt die niet past bij uw talenten en teleurgesteld de organisatie binnen korte tijd weer moet verlaten.

Het zelfde geldt voor organisaties die op zoek zijn naar geschikte kandidaten voor hun functies. Om de juiste mensen te selecteren is het raadzaam om eerste vast te stellen welke gedragscompetenties het verschil maken in de functies; welke resultaten verwacht u de komende tijd en welk gedrag is bepalend voor het succesvol realiseren daarvan?  Door niet alleen te selecteren op basis van kennis, opleiding, ervaring en harde skills maar ook het profiel van kandidaten te laten onderzoeken op competenties die feitelijk het verschil maken om de functie succesvol uit te oefenen.

Gesprek aanvragen

Benieuwd hoe wij jouw talent tot zijn volledige potentie samen kunnen benutten?
Neem contact met ons op!

Gesprek aanvragen